SpringTime � | ![]() |
||||||||||||||
![]()
|
GARNALENCOCKTAIL MET KOMKOMMER:
Een heerlijk voorgerecht, weinig vet en maar 1,5 Kh.
INGREDI�NTEN voor 4 personen: � kleine komkommer, zonder zaadjes en in kleine blokjes 2 eetlepels verse dille, fijngehakt 75 g waterkers, alleen de blaadjes 200 g Hollandse garnalen* paar druppeltjes citroensap 100 ml Griekse yoghurt [Lidl] 2 eetlepels olijfolie mespunt chilipoeder
BEREIDEN: Schep in een kom de komkommerblokjes en dille door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout & peper en wat citroensap.
Leg in vier rechte (whisky)glazen een laagje van waterkersblaadjes. Schep de helft van de garnalen erop en verdeel de komkommer erover. Schep de rest van de garnalen erop.
Roer de yoghurt los met de olijfolie en breng het sausje pittig op smaak met zout, peper en chilipoeder. Schep in elk glas een lepel van het sausje.
***VARIATIETIP: Vervang de Hollandse garnalen door cocktailgarnalen, of neem eens fruits de mer. Ook lekker als buffethapje in kleine borrelglaasjes.
Voedingswaarde pp: 124 Kcal., 10,8 Eiw., 8 Vet., 1,5 Kh.
Bron: Nederlands Visbureau + aanpassingen naar EKPW-proof ZIE OOK: ZALM GARNALEN COCKTAIL MET CITROENMAYONAISE
TijgerGarnalen, Roergebakken met Broccoli, Knoflook en Rode Peper
OF: VRIJDAG..........VISDAG ! [alle visrecepten] SAUZEN, DRESSINGS, KRUIDENBOTER ENZ. OF: CULINAIR KOKEN MET SPRINGTIME [alle recepten]***
Succes, SpringTime �
|
||||||||||||||