Ribri | ![]() |
||||||||||||
![]()
|
Verkrijgbaar bij supermarkt, 300 gram 2,49. Niet echt goedkoop maar door ingredienten toe te voegen krijg je 'n grotere hoeveelheid.
Nodig: kip-kalkoen gehakt rucola slablaadjes, eikebladslablaadjes, eventueel spinazie 1 uitje 1 knoflookteentje 5 champignons paar ringetjes prei stukje paprika peterselie, peper. 5 plakjes bacon
Alle groenten zeer fijn snijden[ ik gebruik 'n hakmolen] kip-kalkoen gehakt toevoegen met flink was peper 5 balletjes van maken en iets platdrukken, omwikkel in bacon en bak ZONDER olie in pan, goed door laten bakken[ altijd met pluimvee]
Kip-kalkoensate.
nodig: 1 kipkalkoengehakt 1 knoflookteentje peper, eetlepel sojasaus flinke schep kurkuma sambal brandal 1 theelepel pindakaas eetlepel sojasaus** satestokjes
doe alle ingredienten in 'n kom en meng dit goed door elkaar, maak kleine balletjes, bak deze in 'n klein beetje olie en blus af met de 2 de eetlepel sojasaus/ +/- 40 balletjes, even door laten garen. serveer met partjes komkommer en satesaus.
satesaus: pindakaas, water, beetje sojasaus, sambal, beetje zoetstof, alles in pannetje al roerend zachtjes aan de kook brengen, daarna meteen afzetten. Zowel warm als koud lekker/ ook om mee te nemen naar werk
|
||||||||||||