Xxxx | ![]() |
|||||||||||
![]()
|
Het hele artikel in de Telegraaf http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond_leven/20819923/__Hoe_gezond_is_kokosvet_en_kokosolie___.html
De kokosnoot bestaat voor ongeveer 90% uit verzadigd vet. Is verzadigd vet dan gezond? Ja, het verzadigde vet uit een kokosnoot is gezond. Dit zit hem in de opbouw van het vet. Kokosolie bestaat uit middellangeketen vetzuren (de zogeheten MCT's). De meeste andere (dierlijke) verzadigde vetten bevatten voornamelijk langeketen vetzuren die moeilijk afbreekbaar zijn. MCT's bestaan uit kleinere moleculen en worden bijna net zo snel opgenomen als koolhydraten. Daarna worden ze meteen naar de lever getransporteerd waar ze voor een snelle energie bron zorgen. Hierdoor wordt er minder vetmassa aangemaakt in tegenstelling tot wat de langeketen verzadigde vetten doen, die moeilijk afbreekbaar zijn en voor meer vet opslag zorgen.
Kokosolie verhoogt tevens de werking van de schildklier waardoor de stofwisseling omhoog gaat. En het verbetert de opname van diverse mineralen zoals calcium en magnesium alsmede de in vet oplosbare vitamines A, D, E en K en ook dat werkt op de lange duur gezondheids bevorderend. |
|||||||||||
SpringTime � | ![]() |
||||||||||||||
![]()
|
Bedankt voor de informatie Xxxx, Ik had ook al een tijd geleden een topic geplaatst met veel informatie over het gebruik van kokosolie/vet, zie: Groetjes en fijne dag, S;pringTime.
|
||||||||||||||
Xxxx | ![]() |
||||||||||||
![]()
|
We bljven gewoon herhalen! Ook uit dit artikel **Minder calorie�n Kokos bevat minder calorie�n dan andere vetten, 8,6 kcal per gram in tegenstelling tot 9 kcal per gram voor andere vetten, krijg je per saldo dus minder calorie�n binnen. Dat lijkt te verwaarlozen maar biedt op de lange duur wel degelijk voordelen. Door het hoge brandpunt van kokos kun je het tot grote hoogte verhitten zonder dat het ranzig gaat smaken. Je kunt er dus prima in wokken en het geeft een heerlijk smaakje aan je gerechten.
Wat misschien even gezegd moet worden voor mensen die kokosolie nog niet kennen: kokosolie is pas vloeibaar bij 29 graden. Dus in Nederland is het massief, een wit vet. In het begin had ik daar wel moeite mee, ik vond het er eng uitzien... Maar dat komt natuurlijk omdat ik zo gewend ben aan al die fabrieksmatige smeerbare margarines. Juist die zijn eng... Bij de Tuinen hebben ze verschillende merken, het is de moeite waard eens te neuzen. www.kokos-olie.nl
|
||||||||||||
SpringTime � | ![]() |
|||||||||||||
![]()
|
Nogmaals bedankt voor de informatie Xxxx, Dit alles staat ook in de topic die ik aangaf, maar ik begrijp informatie kan nooit teveel gegeven worden *knipoog* Zelf gebruik ik het al jaren! Fijn weekend, SpringTime. |
|||||||||||||
Los-laten | ![]() |
|||||||||||||
![]()
|
Hallo SpringTime,
ik gebruik zo af en toe kokosolie. Als je het warm maakt is het ook geen probleem....maar hoe gebruik je het in koude gerechten?
Groetjes Ingrid |
|||||||||||||
SpringTime � | ![]() |
|||||||||||||
![]()
|
Hi Ingrid, in koude gerechten kan je het gewoon gebruiken zoals je boter zou gebruiken. In veel van mijn cakes, muffins en koekjes doe ik meestal half boter, half kokosvet. Maar voor een vinaigrette [sladressing],kan je beter olijfolie gebruiken, dat is en blijft vloeibaar. Groetjes en fijn weekend, SpringTime. |
|||||||||||||
Los-laten | ![]() |
||||||||||||||
![]()
|
Hoi SpringTime, dank je voor die tip. Had er nog niet aan gedacht om het ook half/half te gebruiken.....
Groetjes Ingrid
|
||||||||||||||