![]() |
![]() |
||||||||||||||
![]()
![]() ![]() |
Hallo allemaal, had dit recept al eens eerder geplaatst namens Aikes, maar is nu moeiijk terug te vinden, vandaar even: nieuw in uw theater, wegens de spaanse hitte! Heb het al eens gegeten...........HEERLIJK!!!!!
Sopa Punta del Riu Koude grove tomatensoep Ingredi�nten voor 2 tot 4 personen Groot blik hele tomaten Kleine groene paprika Teentje knoflook Een ui Twee eieren Twee kleine blikjes tonijn (58 gram) Scheutje olijfolie Tien zwarte olijven in plakjes of stukjes Peper Zout of bouillonblokje Bereiden Leg alle ingredi�nten in de koelkast tot ze goed koud zijn inclusief het blik tomaten. Kook de eieren en scheidt het eiwit van het eigeel (eigeel wordt in dit gerecht niet gebruikt). Laat afkoelen. Vang het vocht uit het tomatenblik op in een kom of pan. Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Snipper de ui, het knoflook en het eiwit. Meng dit alles voorzichtig door elkaar. Maak de tonijn fijn met een vork en voeg alles bij elkaar, roer hier een handvol (ongeveer tien) zwarte olijven doorheen. Voeg een beetje olijfolie toe (dit is niet nodig als de tonijn op olie is). Voeg wat bouillon of tomatennat toe als de massa te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Laat het koud worden in de koelkast.
Heb het nu gelijk even onder SOEPEN gezet, zodat we de volgende keer niet zo hoeven te zoeken!!!! Groetjes en eet smakelijk, Tassanee
|
||||||||||||||