![]() |
![]() |
||||||||||||||
![]()
![]() ![]() |
.
Sinds kort heeft Verstegen een nieuwe serie met kruiden, speciaal voor vegetari�rs!! Het zijn witte zakjes met aan de bovenkant een rode rand, waarin staat: mix voor vegetarische..en dan het gerecht eronder. Ik heb hier 2 zakjes, de ene is een pompoen ovenschotel en de andere een couscous salade. De salade lijkt me heerlijk, maar ik heb het gebruikt in een stoofpotje(niet vegetarisch) Hieronder volgt het recept voor 2 pers. of 2 dagen!!
------------------------------------
500 gr lamsvlees, in blokjes gesneden (kan ook rund of kip)
2 zakjes couscous salade kruiden
extra, wat kaneel, gemberpoeder en komijn
Flinke scheut vloeibaar bak&braad en een beetje olijfolie
1 Aubergine, 1 courgette, 3 romatomaten, 1 rode ui , handje rozijnen,3 � 4 gedroogde abrikozen en 5 knoflookteentjes, wat zout en (knoflook)peper.
Eventueel wat verse munt en/of koreander blaadjes
-------------------------------------------------
Het vlees ongeveer een uurtje marineren in olie en B&B met 1 zakje kruiden, kaneel, gember en komijn.
Dan aanbraden en laten sudderen met de knoflook tot het gaar is, behalve natuurlijk als je kip gebruikt. Schep het vlees uit de pan.
Doe vervolgens de gesnipperde ui in de jus, daarna de aubergine, courgette, tomaten, rozijnen en abrikoos in stukjes gesneden.
Het vlees er weer bij, als de groente beetgaar is,even doorwarmen en eventueel verder op smaak brengen met het andere zakje, of zout en knoflook peper.
Je kunt het eten met slimrijst en voor de andere mee�ters, couscous of rijst.
Wil je het vegetarisch, neem dan voor het vlees een vleesvervanger.
Strooi wat munt /koreanderblaadjes over het gerecht.
Eet smakelijk, Tassanee.
|
||||||||||||||
Freeborn1959 | ![]() |
||||||||||||
![]()
|
|
||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||||
![]()
![]() ![]() |
.
Goedemorgen Freeborn, leuk dat jij ook van dat expirementeren houdt. Je bent sowieso al creatief, maar dus ook met koken? Ik vind het jammer, dat ik zo weinig tijd heb, want koken is nu juist mijn ding. Laat je het me weten, als je het geprobeerd hebt? Een hele fijne dag vandaag, nog steeds regen en wind, vrees ik, Lieve groet, Tassanee
|
||||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||||
![]()
![]() ![]() |
“.
Sinds kort heeft Verstegen een nieuwe serie met kruiden, speciaal voor vegetari�rs!! Het zijn witte zakjes met aan de bovenkant een rode rand, waarin staat ...”
Dank je wel afvalgroet van mij
|
||||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||||
![]()
![]() ![]() |
Hoi Mij, moet je zeker eens doen! En je hoeft geen echte keukenprinses te zijn, hoor, als je maar lekker durft te "rommelen" met kruiden. Koken is altijd mijn werk en hobby geweest, dus dan durf je ook meer te expirementeren. Soms kom je op combinaties, die helemaal niet zo bedoeld waren, maar heel lekker blijken te zijn. Zolang je maar voorzichtig bent met zout( je kunt het er altijd bij doen, maar er nooit meer uithalen) moet het goed komen. Heel veel plezier hier mee en heb je zelf ook eens zo'n uitspatting? Meld het ons en er is altijd wel iemand, die het uit wil proberen.
|
||||||||||||||